Το μεγάλο τουρνουά για το Αγγλικό Πρωτάθλημα , για όλη τη σεζον, με 1.000.000€ Εγγυημένα, είναι προ των πυλών, αφού λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του.

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να μπείτε στο τουρνουά μέχρι και τις 13.00 του Σαββάτου, είτε μέσα από τη Stoiximan, είτε μέσα από τη διοργανώτρια εταιρεία, την Fanteam.

Είμαι σίηουρος πως οι περισσότεροι που θα μπείτε στο τουρνουά, έχετε παίξει FPL, το επίσημο Fantasy της Premier League.

Για να σας βοηθήσω με τις τελικές αποφάσεις, έκανα έναν οδηγό για τις διαφορές μεταξύ των δυο παιχνιδιών, που δεν είναι πολλές, αλλά είναι σημαντικές στην τελική βαθμολογία και ίσως κάνουν τη διαφορά στο τέλος.

Πριν ξεκινήσουμε, μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα το σύστημα βαθμολόγησης για το Τουρνουά Αγγλικό Πρωτάθλημα Πλήρης Σεζόν

Οι διαφορές με το FPL είναι αρκετές, για αυτό ας τις δούμε ανά θέση.

Τερματοφύλακες

  • Γκολ (+8 αντί για +6)
  • Απόκρουση (+0,5 για κάθε μια, αντί για +1 για κάθε 3)
  • Νίκη/Ήττα ομάδας (+/-1)
  • Πρόκληση πέναλτι (-2)
  • Καθόλου Μπόνους
  • Δεν υπάρχουν τα chips (Free Hit/Bench Boost/Triple Captain

Η σημαντικότερη διαφορά για τους Τερματοφύλακες είναι η βαθμολόγηση των αποκρούσεων, όχι ανά τριάδα, αλλά κάθε μια ξεχωριστά.

Για να το δείτε και καλύτερα, με βάση την περσινή χρονιά, οι τερματοφύλακες θα έπαιρναν τους παρακάτω πόντους από τις αποκρούσεις τους:

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι το +/-1 πόντος όταν ένας παίκτης είναι στο γήπεδο και η ομάδα τους νικάει ή χάνει αντίστοιχα.

Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες, αλλά στους τερματοφύλακες είναι εύκολο να υπολογιστεί από πριν, μιας και συνήθως παίζουν 90 λεπτά.

Την προηγούμενη χρονιά λοιπόν, θα είχαν τους παρακάτω πόντους:

Όπως βλέπετε, αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στους τερματοφύλακες των “καλών” ομάδων, κάτι που συνήθως δε γίνεται στο FPL, μιας και προσφέρει αρκετούς πόντους στο βάθος της χρονιάς και σε συνδυασμό και με το Clean Sheet μπόνους, ανεβάζει αρκετά την αξία τους.

Όλα τα παραπάνω, θα μας έδιναν πέρυσι τους παρακάτω πόντους στο FPL και στο τουρνουά της Fanteam και του Stoiximan:

Όπως βλέπετε, ο Pope, που ήταν ο 2ος σε πόντους πέρυσι στο FPL, στη Fanteam θα ήταν 4ος και ο Alisson που ήταν 4ος , θα ήταν 2ος στη Fanteam.

Αμυντικοί

Οι αμυντικοί έχουν κι αυτοί το Clean Sheet Bonus και φυσικά η διαφορά με το FPL είναι και πάλι το +/-1 για το όσο βρίσκονται στο γήπεδο.

Επειδή είναι πιο δύσκολο να προβλέψουμε για κάθε παίκτη το πόσο θα κερδίσει ή θα χάσει από αυτό, ο παρακάτω πίνακας δείχνει τους πόντους που θα έπαιρνε κάποιος παίκτης ( ανεξαρτήτου θέσης ) αν έπαιζε 90 λεπτά, σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του.

Όπως βλέπετε, οι νίκες είναι σημαντικές, αλλά οι ήττες είναι που μας σκοτώνουν, οπότε καλό θα ήταν, αν δεν μπορείτε να πάρετε κάποιον από τις τοπ ομάδες, τουλάχιστον ας είναι από τις μέτριες ομάδες ή κάποια ομάδα που έχει πολλές ισοπαλίες και ιδανικά, κάποια ομάδα που έχει πολλά clean sheets.

Μέσοι

Ο κανόνας του +/- έχει και στους μέσους , σημαντικό αντίκτυπο και εξηγούμαι.

Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε τους μέσους που έπαιξαν 90 λεπτά στα παιχνίδια.

Βλέπετε, πως είναι σημαντικό να έχετε παίκτες που βγάζουν το 90λεπτο κι όχι μόνο τους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ή να δίνουν ασίστ. Ένας αμυντικό μέσος, σε μια καλή ομάδα, θα σας δώσει 5-6 πόντους σταθερά και αυτό είναι ίσως καλύτερο από κάποιον που περιστασιακά σκοράρει ή δίνει ασίστ, αλλά δεν παίζει συνέχεια 90 λεπτά.

Επιθετικοί

Οι επιθετικοί έχουν την ίδια βαθμολόγηση με τους μέσους, με τη μόνη διαφορά πως το γκολ για αυτούς δίνει 4 πόντους , ενώ στους μέσους 5.

Μιας που και εδώ δεν έχουμε έξτρα μπόνους, ίσως είναι καλύτερα να επικεντρωνόμαστε σε παίκτες που παίζουν ολόκληρο το παιχνίδι ή τουλάχιστον γίνονται σπάνια αλλαγή.

Και όπως βλέπετε και στην παραπάνω εικόνα, παίκτες όπως ο Vardy ή ο Aubameyang, προσφέρουν αρκετούς έξτρα πόντους, από αυτό και μόνο το πράγμα.

Επίλογος

Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απαιτεί αφοσίωση, προσοχή και φυσικά σχεδιασμό.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει, έστω και λίγο και να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα 200.000€ του πρώτου βραβείου στο Τουρνουά Αγγλικό Πρωτάθλημα Πλήρης Σεζόν!

Καλή σεζόν να έχουμε!

Το άρθρο αυτό είναι μια ελεύθερη μετάφραση των παρακάτω άρθρων στα αγγλικά: